Cere Ofertă

Cartiere Bucuresti: impartirea pe sectoare si istoric

Capitala Romaniei si unul dintre cele mai mari orase din tara, Bucurestiul a devenit acasa nu doar pentru autohtoni, ci si pentru o multime de profesionisti si studenti veniti in cautarea unui trai mai bun. Cel mai probabil majoritatea dintre ei nu au consultat harta cartierelor din Bucuresti inainte de a se muta si nici nu s-au intrebat cate cartiere sunt in Bucuresti sau cum sunt ele divizate pe sectoare. 

Desi noi iti recomandam cu caldura sa te muti in sectorul 6, aceea fiind si locatia aleasa pentru proiectul nostru, iti vom prezenta un scurt istoric despre modul in care a fost impartita capitala si componenta fiecarui sector.

Sectoarele din Bucuresti

Daca vei consulta harta sectoarelor din Bucuresti, macar atunci cand esti la metrou, vei observa ca sunt sase la numar. Fiecare beneficiaza de un primar si de un Consiliu Local care administreaza toate afacerile locale, scolile, parcurile, serviciile de curatenie si strazile. 

Iata ce cartiere alcatuiesc fiecare sector in parte: 

Cartiere Bucuresti sector 1

Sectorul 1 este cea mai mare zona din Bucuresti si cuprinde cartierele Aviatorilor, Aviatiei, Baneasa, Bucurestii Noi, Domenii, Damaroaia, Dorobanti, Grivita, Gara de Nord, Victoriei, Piata Romana, Floreasca, Pajura, Pipera si Primaverii.

Cartiere Bucuresti sector 2

Cu o suprafata aproape injumatatita fata de sectorul 1, al doilea sector al Bucurestiului cuprinde ceva mai putine cartiere: Colentina, Pantelimon, Iancului, Tei, Floreasca, Mosilor si Vatra Luminoasa.

Cartiere Bucuresti sector 3

La fel de mare ca sectorul 2, dar cu un numar ceva mai mare de locuitori, sectorul 3 se lauda cu urmatoarele cartiere: Dudesti, Titan, Vitan, Centrul Civic, Dristor, Muncii, Unirii, Balta Alba.

Cartiere Bucuresti sector 4

Putin mai mare decat sectoarele 2 si 3, sectorul 4 are totusi un numar mai mic de locuitori decat precedentele. Oamenii din acest sector traiesc in Berceni, Giurgiului, Tineretului, Vacaresti, Timpuri Noi sau Oltenitei. 

Cartiere Bucuresti sector 5

Cel mai mic sector, al cincilea din Bucuresti, inglobeaza cartierele Ferentari, Rahova, Giurgiului, Ghencea, 13 Septembrie si Cotroceni.

Cartiere Bucuresti sector 6

Ultimul sector din Bucuresti, acolo unde te sfatuim noi sa-ti cumperi un apartament, este sectorul cu numarul 6. Este al doilea cel mai mare sector din Bucuresti, atat ca populatie, cat si ca suprafata si cuprinde cartierele Giulesti, Drumul Taberei, Crangasi, Miltari, Ghencea.

Istoricul impartirii Bucurestiului pe sectoare

Conform istoriei, prima forma de organizare administrativa cunoscuta de Bucuresti a fost cea a plasilor, la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Mai exact, in 1898 existau cinci plasi: Targul, Podul Mogosoaiei, Gorganul, Brostenii si Targul de afara. La inceputul secolului al XIX-lea, undeva intre 1806 si 1812, ficare a primit o culoare: rosu, galben, negru, verde si albastru. 

Cel mai mic dintre cele cinci era teritoriul Rosu, cel care cuprindea centrul comercial si o portiune ingusta din malul drept al Dambovitei. Acesta avea sa fie desfiintat la inceputul secolului al XX-lea, iar teritoriul sau repartizat catre celelalte patru. 

Dupa Primul Razboi Mondial populatia capitalei a crescut simtitor, la fel ca suprafata capitalei si astfel se infiinta cate o primarie pentru fiecare culoare. Fiecare primarie era condusa de un primar si un consiliu comunal. Persoana care coordona activitatea celor patru culori si intraga administratie comunala era primarul general. 

Cele patru culori au devenit opt raioane in urma legii administrative din 1950. Acestea erau, in ordine: Grivita Rosie, 30 Decembrie, 1 Mai, 23 August, Tudor Vladimirescu, Nicolae Balcescu, V.I Lenin si 16 Februarie. Cel mai mic era raionul 23 August, iar cel mai mare, din punct de vedere al suprafetei, 30 Decembrie. 

De abia in 1968 raioanele devin sectoare si primesc numere de ordine in loc de denumiri. In 1979, mai exact la 1 August, Decretul nr. 284/1979 transforma cele 8 sectoare in 6, prin comasarea sectoarelor 2 si 3 si 1 si 8. 

Mai multe detalii despre sectorul 6 si Aqua City

Asa cum spuneam si mai sus, sectorul 6 este casa proiectului Aqua City, unul dintre cele mai importante cartiere rezidentiale din Bucuresti. Acest sector se remarca atat datorita istoriei bogate, cat si datorita densitatii infrastructurii educationale. 

Noi am ales sa ne concentram asupra cartierului Giulesti, situat atat in sectorul 6, cat si in sectorul 1. Zona urbana a devenit foarte atragatoare pentru investitori in ultimii ani, iar locuintele noi sunt dotate cu facilitati ce au dus la cresterea semnificativa a infrastructurii serviciilor publice, deci in consecinta si a nivelului de trai. 

Aici am ales sa construim Aqua City, un ansamblu rezidential care se intinde pe o suprafata de 65.000 mp. Este primul complex rezidential care furnizeaza apa tratata natural la robinetul fiecarui apartament din complex. Iata care era stadiul lucrarilor in Iunie 2022

Arunca o privire in sectiunea galerie pentru a descoperi ce pregatim pentru tine si contacteaza-ne daca ai decis ca apartamentul tau de vis este in Aqua City! 

Te asteptam in showroom-ul nostru din Strada Rocilor nr 12 - 16 pentru a-ti oferi toate informatiile care te intereseaza - disponibilitate, suprafete, compartimentare, finisaje etc. 

In plus, te invitam la o vizionare a celor 3 apartamente construite la scara, in showroom, sau la o vizita pe santier, in blocul 1. Programarea se face usor, la numarul de telefon 0727 33 22 23.